Župna crkva u izgradnji

slika za stranicu2. prosinca 2011. godine, u našoj se župi sastala komisija koja je u drugom krugu izabrala idejno rješenje za izgradnju naše župne crkve i pastoralnog središta.

U komisiji su sudjelovali: preč. Ivan Ćurić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i član nadbiskupijske komisije za gradnje i obnove crkava; iz Grada: Damir Klaić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša; iz Županije: Dunja Magaš – pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje; arhitekti: Anamarija Teskera iz Slavonskog Broda i Predrag Rechner iz Osijeka; članovi ŽPV-a i ŽEV-a: Slavko Opačak, Zrinoslav Macan, Mato Artuković, Ana Blagović i Ana Želinski; te župnik kao predsjednik komisije.

 

Članovi komisije odabrali su natječajni rad gosp. Tonija Sardelića, dipl. ing. arh. iz Zagreba, perspektivnog arhitekta koji je pobijedio i na natječaju za izgradnju crkve hrvatskih mučenika u Vukovaru.

Nakon izbora rješenja, u nedjelju 4. prosinca 2011. godine, župnik je na svim sv. Misama župljanima prezentirao izabrano idejno rješenje i pokazao im kako će izgledati buduća crkva i pastoralno središte. Vjernici su pljeskom pozdravili novu crkvu i izrazili svoje oduševljenje i radost zbog ovog velikog i povijesnog događaja za našu župnu zajednicu.