Novi bogoslužni prostor

bogosluzni-prostor13. veljače 2011. godine prvi smo puta slavili sv. Mise u novom bogoslužnom prostoru koji je tom prigodom i blagoslovljen. Vjernici su bili oduševljeni. Svatko je mogao ući u bogoslužni prostor i svatko je mogao sjesti jer u njemu sada ima oko 300 sjedećih mjesta.

Možda će biti dovoljno samo u nekim stvarima usporediti ovaj novi prostor s onim «starim» koji nam je istina srcu drag i nezaboravan jer je u njemu sve započelo, ali ipak nedostatan za naše sadašnje potrebe.

Ovaj novi prostor je veličine 360m2, a onaj stari samo 60m2. U ovaj prostor svi vjernici mogu ući i u njemu sjediti, za razliku od onog prijašnjeg gdje su vjernici uglavnom stajali vani gdje su svaki puta, ovisno o razdoblju godine ili vremenskim prilikama, bili izloženi stalnom puhanju vjetra, suncu, kiši snijegu, vrućini i hladnoći... Mnogi župljani mogu i sami posvjedočiti da nije uvijek bilo lako stajati vani recimo na -15 stupnjeva i tako sudjelovati u euharistijskim slavljima. Župnik je više puta znao kazati kako ga je uvijek iznova zadivila vjera i ljubav vjernika koji su unatoč svim tim neprilikama radosno, s molitvom i pjesmom na usnama, slavili Gospodina.

Mnogi naši vjernici uložili su puno truda u uređenje novog bogoslužnog prostora. Župnik je svima od srca zahvalio i pojedinačno i zajednički. Osobito je zahvalio gospodinu Slavku Opačak koji je koordinirao i vodio sve poslove vezane za uređenje. Dojmljiva je rečenica bila kada je župnik rekao: «Dragi Slavko, danas neću nabrajati sve poslove koje si u ovom prostoru odradio. No, osobito ti želim zahvaliti što si sam, na koljenima, postavljao skoro 400 kvadratnih metara tepisona po cijelom bogoslužnom prostoru. Znam da ti se zbog težine posla doslovno podlila krv u nogama do te mjere da si jedva ustajao. Žrtvovao si se, ali si učinio nešto lijepo za nas i za Boga! On neka ti to obilno nagradi! Hvala ti! Hvala svima! I hvala za sve!»

Svi prisutni vjernici svojim pljeskom su se pridružili župnikovoj zahvali.

 

 

 

 

pola od pola