Stari bogoslužni prostor

naslovnica-prva-misaGodine Gospodnje 2009., dana 23. mjeseca kolovoza, odlukom nadbiskupa i metropolite đakovačko-osječkog, mons. dr. Marina Srakića kanonski je utemeljena i osnovana župa Blaženog Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu.

 Župnik Male Crkve, vlč. Ivan Lenić, za prvu nedjelju u kojoj će se novoj Župi predstaviti prvi župnik, priredio je svečanost. Organizirao je svečanu sv. Misu. Naravno da je bogoslužni prostor bio premalen da bi primio sve koji su došli. Zato je mnoštvo vjernika stajalo vani, na šetalištu, ispred bogoslužnog prostora.

Kad je došlo vrijeme da započne sv. Misa, župnik Ivan je u procesiji dopratio novog župnika do bogoslužnog prostora.

Riječima je nemoguće izraziti radost i oduševljenje vjernika koji su, ugledavši svog novog župnika, skandirajući i pljeskom dočekali i pozdravili njegov dolazak. U ime okupljene zajednice novoga župnika je pozdravio vlč. Ivan poželjevši mu Božji blagoslov i snagu u novoosnovanoj Župi. Nakon toga je otišao. Novi župnik je svoj nastupni govor započeo ovako: «Danas kada dolazim u ovu dragu mi i ljubljenu zajednicu vjernika naše novoosnovane župe Blaženog Alojzija Stepinca kao vaš prvi župnik, znajući i vjerujući da ste me izmolili od Gospodina, započinjem ovo naše prvo sveto euharistijsko slavlje u zajedništvu i ljubavi Kristovim riječima – svom sam dušom čeznuo ovu Pashu blagovati s vama». Te riječi emotivno su dirale i župnika i vjernike. Nisu se krile suze radosnice, one su iskrile iz radosnih pogleda.

Nakon euharistijskoga slavlja bila je upriličena zakuska i druženje na kojem je župnik osobno pozdravio sve vjernike. Mediji Grada Slavonskoga Broda pratili su ovaj veliki događaj i o njemu izvještavali i preko TV-a i u tiskovinama. Bio je to događaj za pamćenje... događaj koji se duboko urezao u srce novog župnika i njegovih vjernika...

 

 

 

 

 

pola od pola